So sninskými deťmi hovorili o diskriminácii a intolerancii

03.10.2006 Snina

Snina 3. októbra (TASR) - Priblížiť deťom zo sninských sociálne znevýhodnených a rómskych rodín pútavou formou problematiku diskriminácie a intolerancie medz...
Snina 3. októbra (TASR) - Priblížiť deťom zo sninských sociálne znevýhodnených a rómskych rodín pútavou formou problematiku diskriminácie a intolerancie medzi ľuďmi bolo cieľom výchovno-vzdelávacieho stretnutia, ktoré sa v týchto dňoch uskutočnilo v Snine.

Podujatie pod názvom Slnko svieti pre nás všetkých pripravilo Slovenské národné stredisko pre ľudské práva s cieľom priblížiť a poskytnúť základné vedomosti o formách diskriminácie v každodennom živote, o šikanovaní v škole a pod. \"Tolerancii a rešpektovaniu rozdielov medzi ľuďmi i obrane pred diskrimináciou je potrebné učiť deti už od detstva. Približne 40 detí sa s uvedenou problematikou zoznamovalo formou skupinovej dynamiky, dramatoterapie a arteterapie, \" uviedla dnes pre TASR výkonná riaditeľka strediska Viera Mrázová. Problematiku priblížili deťom prostredníctvom scénok či skupinových hier. Deti mali možnosť vyjadriť svoje pocity, negatívne aj pozitívne zážitky zo svojho prostredia. \"Farbami znázorňovali smútok aj radosť a boli medzi nimi aj také, ktoré takto opísali svoje zážitky zo školských lavíc, ale aj z bežného života, \" doplnila Mrázová.
Vzdelávacie sústredenia sú podľa Mrázovej súčasťou informačnej kampane, ktorú Slovenské národné stredisko pre ľudské práva uskutočňuje prostredníctvom projektu Séria aktivít informačnej kampane na tému prevencia diskriminácie. Tá prebieha v súlade s Komunitárnym akčným programom Európskej únie na podporu boja s diskrimináciou v jednotlivých členských štátoch. Projekt sa zameriava na štyri cieľové skupiny - mládež, inšpektorov práce, zamestnávateľov a sudcov všeobecných súdov.
 

Vyberte región